חברה והשקפה

מה יוצא לו מזה?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד לכבוד הרב שלום רב! שאלתי זו שאלה של כפירה לגמרי אבל חברה טובה שחוזרת בתשובה ברוך ה" שאלה אותי ולא ידעתי איך לענות לה על כך רק שאני לא שואלת שאלות כאלו ועובדת את ה" יתברך בתמימות! חשוב מאוד שהיא תקבל תשובה ברורה ומחזקת... מה יוצא לקב´ה מזה שברא את העולם?! תודה ומחילה!

תשובה

שלום וברכה

אם כי לא נוכל לרדת לעומק ההבנה ברצונו של בורא עולם, ואנו היצורים נבראנו מוגבלים, ולא נוכל להבין לבד את רצון הבורא, ללא שהבורא עצמו יספר לנו בתורתו את העניין של בריאת העולם, וכבר כתבו המקובלים שאין טעם ברצון- אין מובן בהחלט לאדם הנברא למה הבורא רצה לברוא את העולם. עם כל זה נוכל להביא את המבואר בספרים, שמפני שהקב"ה הוא הטוב המושלם, ומדרך הטוב להיטיב ,ואי אפשר להיטיב אלא לזולתו.

על כן ברא הקב"ה ברואים שיוכל להיטיב עמם. ומאחר שההטבה לא תהיה בשלמותה, באם יקבל הנברא הכול במתנת חינם, נתן לנו הקל מצוות, אשר בעשותם, יקבל הנברא שכרו בדין, ובכך תהיה הטבת הבורא מושלמת ותושלם תכלית הבריאה.

בכבוד רב - בנימין שמואלי