שאל את הרב - כללי

חלום בלהות

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

אמא שלי בת 87 שתחיה , מדברת וצועקת מתוך שינה , עושה רושם שהיא מתגוננת או רבה עם משהו בחלום , הבעיה היא שזה קורה כמעט בכל לילה ,לאחרונה גם היא נפלה פעמיים מהמיטה תוך כדי שינה , האם זה המזיקים שמפריעים לנשמתה לעלות למעלה או שמא יש לזה קשר לעין הרע ,אשמח לקבל תשובות לתופעה הזו ודרכי טיפול במידה ויש תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

קשה לשמוע על מצב כזו.

אודה שאינני בקי בתחום הזה.

אבל מובא בפוסקים שלפעמים אדם חולם על מה שאירע לו ביום.

וכן נראה, שיתכן שאדם מבוגר יחלום על דברים שאירעו לו בשנים קודמות.

לכן קשה להכריע אם התופעה כעת נובע מכוחות חיצוניות שציטטת, או מהתקשרות פנימית של האמא לקשרים אישיים לשעבר, אשר נסתיימו בריב או שטרם נתקנו.

לכן הייתי מייעץ, שתנסה לדבר עם האמא בשעה שהיא ערה, ולאתר אם יש איזה אנשים מסויימים שהיתה לה ריב איתם לשעבר ושעדיין לא הגיע לידי פשרה או לסיום הענין על צד היותר טוב לשני הצדדים.

ואם יש לה כזה, או אפילו כמה כזה, תבקש ממנה רשות אם תוכל לפעול כשליח שלה; שאתה רואה שזה עדיין מפריע לה, ואתה תתקשר לאותם אנשים, ותודיע להם שהאמא כבר אינה רוצה להריב, ושהיא מבקשת מחילה אם פגעה חלילה בהם - כדי שעל ידי זה יסתיים הריב באופן תת-הכרתי ושהיא תוכל בעזרת השם לישון בשקט.

ואם היא תתן רשות ותעשה כך, ואם הם יתנו לה מחילה, אז תודיע בחזרה לאמא שאותם אנשים כבר מחלו לה, ואין לה שוב מקום להצטער יותר או להריב בענין.

בברכה שתזכו לראות שיפור למצב,

רב נחום