תפילה וברכות

ברכת המזון וילדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי ברוך השם שתי בנות קטנות בבית (אחת בת שנתיים והשנייה בת שמונה חודשים). מה עושים במצב כזה: אני ובעלי מברכים ברכת המזון.הקטנה ישנה (לאחר תהליך הירדמות ארוך) והגדולה במיטה עם הבקבוק חלב.הגדולה סיימה לאכול וקוראת לנו שנבוא לקחת את הבקבוק.אני ,האמא,באה לקחת ממנה את הבקבוק (באמצע הברכה)והיא מסלקת אותי מהחדר ורוצה רק את אבא שלה. עד שהתחילה לצעוק ולהעיר גם את הקטנה.כי הוא לא ניגש אליה.מה עושים במצב כזה? האם לאבא בכל זאת מותר לקום באמצע הברכה ולגשת אליה ,בלי לדבר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לאבא לגשת אליה, בכדי שתוכלו להמשיך לברך בישוב הדעת.

בדרך אגב, חיובך בברכת המזון כראוי, שוה לחיובו של בעלך בברכת המזון.

בהצלחה - מנשה ישראל