חברה והשקפה

מה ליהדות וללמוריה/אטלנטיס

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול על למוריה אטלנטיס והפליאדים. לאחרונה מדברים על כך שהעולם עובר שינוי ויהיה היפוך קטבים, והעולם עובר למימד חמש ושחייבים להתפתח רוחנית ולהתחבר למשפחה הלמוריינית שאנחנו בעצם גלגולים של למוריה או אטלנטיס, האם כבוד הרב זמיר יוכל להתייחס לסוגיה הזאת ולהסביר ולהבהיר מה לעם היהודי ולאנשי למוריה ולמימד החמישי, אשמח לתשובות, ..ותודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל דעה ודעה שאוחז בה האדם - מוטל עליו לשאול את עצמו, מדוע הוא אוחז ומאמין בדעה זו, מהו המקור לה, מי הוא שאמרה, ומהן ראיותיו.

היהדות מלמדת לחשיבה ביקורתית וישרה: "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים" - יש לדעת, ולא רק להאמין.

הסיפורים ששמעת על אטלנטיס - אין להם מקור היסטורי. הממצאים שמצביעים עליהם - היו זיופים מפורסמים של אריך פון דניקן (תוכל לקרוא על זיופיו בוויקיפדיה). הפליאדים היא המצאה מודרנית שאין לה מקורות, ולא ראיות, והיא דורשת אמונה עיוורת.

היהדות מבוססת על התגלות אלוקית אמיתית בהיסטוריה של עם ישראל, ולא על אמונה עיוורת.

חפש בגוגל חוברת בשם "שיחה גורלית". חשוב מאוד שתקרא חוברת זו, אשר מבארת את כל יסודות האמונה בדרך השכל, ותלמד אותך להבחין בין אמת לבין שקר. כדאי שתלמד גם את תורת ההגיון:

שלך בברכה,
דניאל בלס