אמונה

מי אני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר לדעת מי אני??!?! אני לא בטוחה.. אני פעם הייתי יותר שקטה ועדינה כזאת ובייישנית.. ובגלל שרציתי.. חשבתי שזה יעשה אותי יותר חברותית.. קצת השתניתי.. נעשיתי יותר בצחוקים כזה ופחות ביישנית ושקטה... איך אני יכולה לדעת מה אני באמת?? אם להשתנות חזרה??(להיות יותר שקטה..) כי אני לא יודעת אם זה הגיל.. גיל ההתבגרות שגורם לי להרגיש לא שווה כל ככך ולא אהובה..(וזה לא בטוח..) או שזה אולי השינוי שחל בי.. שאויל זה לא נאי.. שאויל אני להיות שקטה ולא לדבר הרבה וכו".. לעשות צחוקים.. איך אני יכולה לדעת!?? וגם האם זה רגיל שבני הוער מרגישים לא אהובים ולא בסדר??? מקווה לתשובה מהירה.. ותודה מראש!! שבוע טוב!!

תשובה

שלום וברכה

את בטבעך קצת ביישנית אולם כל אחד יכול להשתנות כרצונו וזכית לשנות מעט מטבעך.

אולם יש לשמור מאוד על האיזון ולא לוותר לע הביישנות שהיא מהסימנים של בני ישראל.

את העזות יש לשמור רק כאשר צריך להיות גאים בשמירת המצוות ולא להיסחף אחר הסביבה.

רבים בני הנוער שמרגישים לא אהובים ואין להתרגש מכך, אולם יש להגדיל את ההערכה העצמית, ולהשתדל מאוד להעמיק בתכלית החים ולכון את החיים לפי זה ולא לפי רוח הסביבה.

בברכה - בנימין שמואלי