נשים

שמירת נגיעה ברפואה

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

האם לאישה לא עדיף ללכת לאישה רופאה מאשר לגבר רופא? האם ההלכה לא כותבת כך? ומה עם סטז״ר האם מותר לו לנגוע לבדוק אישה? האם מטפל שלומד רפואה סינית שנה שניה ויש לו תעודה של מטפל מוסמך בשיאצו וכו׳ האם מותר לו לטפל בנשים? כל הנ״ל לגבי נשים נשואות ורווקות!

תשובה

שלום וברכה

יש להעדיף רופאה במידת האפשר, אם הרופא יותר מומחה או שהאשה סומכת עליו יותר, מותר ללכת לרופא.

כל מי שיודע לרפאות ובא לרפאות ואינו נוגע בבנות לשם תאוה מותר ללכת איליו בשעת הצורך.

אין הבדל בין רווקות לנשואות.

צריך כמובן להיזהר מאיסורי יחוד.