שאל את הרב - כללי

חלום על נפטר- חולה

  • ג' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מה זה אומר שחולמים על אדם שנפטר שהוא חולה בחלום וזה חלום שחוזר על עצמו, מה המסר ומה צריך לעשות

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נראה שבאופן כללי כאשר מופיע נפטר בחלום והוא שמח, זה מראה שהגיע למקום טוב ולתיקון כראוי.

ואם מופיע והוא עצב או כל שכן אם מופיע כחולה, לכאורה זה סימן שיש עדיין משהו לתקן בשבילו.

ומסתבר שהסיבה שהקרוב הופיע דוקא לחולם הזה, כי זה סימן שהחולם הזה דוקא, הוא זה שיכול לעזור בהשלמת תיקון הנפטר - על ידי לימוד מסויים או עשיית מצוה מסויימת. וכל שכן אם החלום אינו מפסיק וחוזר על עצמנו, שזה בכדי לרמז לחולם את הצורך שיש למעשים שלו.

ואם רצונך לקבל יותר מידע בנושא, נא המציאי לנו טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום