גוי בבית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה ברוך השם בשנה האחרונה נורא התחזקתי למרות התנאים הקשים בגלל שאני גרה זמנית בחו´ל בעיירה קטנה שאנחנו היהודים היחידים פה אני ממש ממש משתדלת מכל הלב להצליח אני כאן בגלל העבודה ואני חיה בבית עם העובדים ובן זוגי והגיע אליינו זוג נשוי מאוד נחמד רק הבעיה שלי היא שהבעל אינו יהודי וזה מאוד מפריע לי ורציתי לדעת איך זה ישפיע עלי כחוזרת בתשובה איך אני אמורה להתנהג אליו ע´פ ההלכה ומה לגבי ערב שישי בקידוש? האם מותר שהוא ישב איתנו בשולחן? אני אשמח לתשובה במהרה כי הנושא מאוד מטריד אותי תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין בעיה באירוח הגוי, גם בסעודת ליל שבת. כמובן שצריך להיזהר ולהציב גבולות שלא להימשך אחרי אוחרות החיים של אלו שעדיין לא זכו להתחזק כמוך.

באירוח גוי, יש להיזהר שלא להביא לשולחן יין לא מבושל. אלא רק מיץ ענבים או יין מבושל.

הבעיה היותר גדולה היא באירוח בת זוגו היהודיה [שעל פי האמת היא בכלל לא בת זוג שלו, לא שייך זיווג בין יהודי וגוי, לא ברמה הרוחנית ואף לא ברמה הגשמית], מכיון שככל הנראה היא איננה שומרת שבת, ובכך שתארחו אותם הם יבואו ויחזרו עם רכבם, ונמצא שתגרמי לה חילול שבת. אע"פ שהיא בין כך לא שומרת שבת, אסור להכשיל בנסיעה נוספת. כי כל נסיעה וחילול נידון בפני עצמו.

תחזיקי מעמד, בהצלחה - מנשה ישראל