שאל את הרב - כללי

האם אחשורוש לבש את בגדי הכהן הגדול?

  • ג' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אחשורוש לבש בגדים של כהן גדול? מופיע במגילה "תפארת גדולתו", ובפרשת שמות מופיע "לכבוד או לתפארת"? אשמח לתשובה מהירה לזיכוי הרבים. תודה!

תשובה

שלום רב,

אכן כך אמרו חז"ל במסכת מגילה (דף יב עמוד א) על הפסוק (אסתר פרק א פסוק ד) "בהראותו את עושר כבוד מלכותו", אמר רבי יוסי בר חנינא, מלמד שלבש (אחשורוש) בגדי כהונה (ופירש רש"י, שהיו בידו שם בגדי כהן גדול שהביא נבוכדנצר מירושלים), ולמדו זאת ממה שכתוב (שם) "יקר תפארת גדולתו", ואותו לשון של "תפארת" נאמר גם לגבי בגדי הכהן גדול (שמות פרק כח פסוק ב) "לכבוד ולתפארת".

בברכה,

הלל מאירס