חברה והשקפה

דור המדבר אין להם חלק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד אני רוצה לציין שכמעט כל ההתחזקות שלי ב´ה היא בזכות הבורא ואתם כל הכבוד לכם יש לי שאלה כתוב שלדור המדבר אין חלק לעולם הבא ונחלקו המפרשים אם כן או לא אך זה קשה להבנה כי אם עמלק לדוגמא היה בתקופת המדבר והיה צריך למחות את זכרו ויצא ממנו המן הרשע שביקש להשמיד ובני המן לימדו תורה בבני ברק אז יש סיכוי שרשע גמור יהיה לו חלק מכובד לעולם הבא ולדור המדבר ששמעו מפי הגבורה לא יהיה???? אנא השיבו לי בצורה מפורטת תודה

תשובה

שלום וברכה

נועם אלימלך פרשת דברים.
איתא בגמרא כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא רוצה לומר שחלקם הוא צפון לעולם הבא דהיינו מה שעוסקים בתורה ובמצות נצפן להם לעולם הבא דהיינו מה שעוסקים בתורה ובמצות נצפן להם לעולם הבא שבעולם הזה בלתי אפשרי לבא למדרגה הזאת שיהיה יכולים להנות מזיו השכינה שזה הוא העולם הבא.

אבל דור המדבר מחמת רוב קדושתם לא היו צריכין להמתין לעולם הבא ונהנו מחלקם בעודם בחיים חיותם וזה הוא כוונת אין להם חלק לעולם הבא.

בברכה - בנימין שמואלי