שבת

לכבד משפחה מחללת שבת?

  • ב' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שבוע טוב וחודש טוב כבוד הרב, אני ובעלי חוזרים בתשובה. המשפחה שלי מחללת שבת ומדי פעם כולם מגיעים בשבת לסבתי שגרה לידנו. סבתא שומרת שבת אך לא מודעת לצערנו לחומרת הדבר ומדי כמה שבתות מזמינה את המשפחה לארוחת השבת... ניסיתי לדבר איתה אך זה לא עזר. והגרוע מכל, שכולם מתחננים ומפצירים בנו שנבוא לארוחה או סתם נגיע להגיד שלום, אני ממש כועסת ומוחה על כבוד השבת וגם לא רוצה שילדיי יחשפו לצד כזה. מצד שני אמא שלי וסבתא שלי כועסות על כך מאוד. האם זה בסדר או שעלינו לכבד בכל זאת את הסבתא האלמנה?

תשובה

שלום וברכה

בני כמה הילדים? אם מדובר בילדים קטנים ממש, מצווה לעלות לסבתא ולכבדה אף שהיא גורמת חילולי שבת עצומים וחבל.

בהצלחה,