רציתי לדעת..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד 1 האם יש חיוב לקום בנץ והאם יש מצווה גדולה בכך כמו שאומרים? 2 האם לנשק מזוזה זו מצווה? תודה רבה בברכה הלוי אור...

תשובה

שלום וברכה

אין חיוב לקום בנץ, אולם מצוה גדולה להתפלל תפילת העמידה בנץ החמה.

2. נהגו לנשק את המזוזה ביציאה מהבית וזה לשון הרמב"ם הלכותתפילין ומזוזה וספר תורה פרק ז´
(יג) חייב אדם להזהר במזוזה מפני שהיא חובת הכל תמיד וכל זמן שיכנס ויצא יפגע ביחוד השם שמו של הקדוש ב"ה ויזכור אהבתו ויעור משנתו ושגיותיו בהבלי הזמן וידע שאין דבר העומד לעולם ולעולמי עולמים אלא ידיעת צור העולם ומיד הוא חוזר לדעתו והולך בדרכי מישרים אמרו חכמים הראשונים כל מי שיש לו תפילין בראשו ובזרועו וציצית בבגדו ומזוזה בפתחו מוחזק הוא שלא יחטא שהרי יש לו מזכירין רבים והן הם המלאכים שמצילין אותו מלחטוא שנאמר חונה מלאך יי´ סביב ליראיו ויחלצם.

בברכה - בנימין שמואלי