חברה והשקפה

נפט לערבים

  • א' אדר ב' התשע"ו

שאלה

מדוע רובו הגדול של הנפט בעולם נמצא דווקא בארצות ערב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בתורה נאמר על ישמעאל: "ויאמר לה מלאך ה' הנך הרה ויולדת בן, וקראת שמו ישמעאל כי שמע ה' אל עונייך; והוא יהיה פרא אדם- ידו בכול ויד כול בו, ועל פני כל אחיו ישכון" (בראשית, טז, יא-יב)
"והוא יהיה מורד באנשים. הוא יהיה צריך לכולם וגם כל בני האדם יהיו צריכין לו, ועל פני כל אחיו ישכון." (על פי תרגום אונקלוס, שם).

נבואה זו מתבטאת בתלות בנפט הערבי:
במזרח התיכון אצור 70% ממלאי הנפט בעולם. התלות של העולם בנפט הערבי היא כה גדולה, עד כי, להערכת המומחים, ניתן יהיה להתקיים ממאגרים אחרים רק 100 ימים ללא הנפט הערבי.
ד"ר עמוס אילון: "התעשיות שלהן (של מדינות ערב) בחיתוליהן, וברשותן שטחי הנפט העשירים ביותר בעולם, שמעצמות המערב, ובראש וראשונה אמריקה, השקיעו בהם סכומים עצומים, ואשר בהם תלויה במידה רבה אספקת הנפט של ארצות אירופה המערבית."  (עמוס אילון, הישראלים, עמ' 95).

 עוד על נבואות בתנ"ך ונבואות אחרית הימים:

בברכה,
דניאל בלס