אמונה

מהי התשובה על שפיכת זרע ואם יש עליו כפרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי התשובה על החטא הזה והם יש עליו כפרה?

תשובה

שלום וברכה

הנה קיצור משו"ת אגרות משה אורח חיים ח"ד סימן קטז תשובה לחטא ניאוף ביד והוצאת שכבת זרע לבטלה מע"כ החותם בשם א` ב` ג` שלום וברכה שיקבל השי"ת תשובתו ויכפר לו כפרה גמורה בתוך כל השבים באמת.

בדבר חטא ניאוף ביד ורגל והוצאת זרע לבטלה שהרבה פעמים שב וחזר לאיוולתו ועתה שב ממש ורוצה לידע סדר תשובה, ...דבר פשוט וברור שתשובה היא בעזיבת החטא בגמר דעת בלבו שלא יחטא לעולם וגם צריך להתחרט על מה שעבר, והיא התשובה שהצריכה תורה, כדאיתא ברמב"ם פ"ב מתשובה ה"ב עיי"ש, ומפורש בקידושין דף מ"ט המדש אשה על מנת שאני צדיק אפילו רשע גמור מקודשת שמא הרהר תשובה בדעתו אף שעדיין לא סיגף עצמו בכלום ואף לא התענה אף לא שעה אחת. ובודאי שבתשובה גמורה מתכפר ביוה"כ.

אבל מ"מ מן הראוי וטוב לתשובה להתוודות בכל לילה קודם שנתו על חטא זה ולומר בפה מלא איך שמתחרט על מה שחטא ומקבל שלא יחטא יותר כל ימיו. וגם להתענות בשנה ראשונה פעם אחת בשני חדשים ובשנה שניה פעם אחת בג` חדשים ובשנה שלישית שני פעמים, ואין להחמיר בתעניות אלא תרבה בלמוד התורה שזהו העצה היותר גדולה שלא להביא לידי הרהור כדאיתא ברמב"ם בפרק כ"א מאיסורי ביאה הי"ט ובסוף פרק כ"ב עיי"ש.

וגם תראה לישא אשה בהקדם האפשרי אם כבר באת לשנים שייך לזה והשי"ת יקבל תשובתך ויכפר לך ויסייע לך שלא ליכשל שוב לא בחטא זה ולא בשום חטא. משה פיינשטיין.

בברכה - בנימין שמואלי