חברה והשקפה

בני ישמעאל

  • ל' אדר א' התשע"ו

שאלה

כתוב שישמעאל בן אברהם חזר בתשובה בסוף ימיו והשלים עם יצחק, ובניו בסוף עתידים לחזור בתשובה ולהדבק בישראל. שמעתי ממישהו שאמר שבני ישמעאל אלו הדרוזים שהרי רואים שהם נדבקים לישראל ואוהבים את ישראל. יש משהו בזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לאחר בוא הגאולה השלמה, כל העמים יחיו בשלום עם בני ישראל, ואף יעלו לבית המקדש להקריב קורבנות לה'. כך שהדברים שראית נאמרו על בוא הגאולה, ולא על מצבנו בגלות. אם כי ודאי שהדרוזים קרובים יותר, ואולי כבר התחילו לקיים את מה שהזכרת.

מבחינת האמת, המוסלמים תמיד היו קרובים אלינו באמונתם, שהרי הם מאמינים בה' לבדו ללא שיתוף. אם לא השנאה הלא-טבעית שבלבם כבר היו צריכים להיות אוהבים לנו (נוכל לראות שבאלפיים השנים האחרונות הנוצרים הם שרדפו בד"כ את היהודים, עשו פוגרומים ועלילות דם, כאשר ברוב מדינות המזרח היהודים חיו בשלום לצד מוסלמים עד המאה שנים האחרונות).

עוד על אחרית הימים והגאולה:

בברכה,
דניאל בלס