זוגיות

אומן ראש השנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב ברצוני לשמוע את דעתך בנושא, אני נשואה טריה כחודש ימים בעלי מעוניין לנסוע לאומן בראש השנה ולי אין שום בעיה עם זה פשוט אנחנו שומעים דעות רבות בנושא שלרוב בשנה הראשונה לנישואים לא מומלץ לעזוב את האישה לבד , מבחינתי דבר זה לא מפריע לי להפך זה יותר משמח אותי הבעיה היא שבעלי מתלבט וחושש טיפה נשמח לשמוע דעתך בנושא תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם את מסכימה לזה אין שום בעיה, שיסע ויתעלה, ויעלה גם אותך. רבי נתן ז"ל אמר שטוב שמיד אחרי ראש השנה יש יום כיפור, שמתפייסים זה עם זה, וגם אם האשה לא הסכימה כל כך לנסיעה, מ"מ בבוא יום הכיפורים מתפייסים ומשלימים זה עם זה.

אבל כמובן, שהחפץ בנסיעה, עליו להכין טוב טוב את הרקע, ולהסביר את העניין בצורה ענינית ויפה, ואף יפצה את בת הזוג, בהנהגה מיוחדת לפני ואחרי, ועדיף בקביעות, כך האשה תסכים בשמחה לנסיעה.

לגבי עצם עניין הנסיעה, אכן יש בזה הרבה דעות, ועל כל אחד לנהוג כעצת רבותיו.

בהצלחה - מנשה ישראל