חברה והשקפה

אלוקים נותן ליהודים רק מה שלטובתם?

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לברר האם זה נכון לפי השקפת היהדות שאלוקים נותן לגוים את כל מה שהם רוצים וליהודים הוא נותן רק מה שטוב להם? תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

איני מכיר מקור לדבריך. כידוע גם הגויים סובלים ונענשים, שהרי הם הצטוו בשבע מצוות בני נח, ועליהם הגויים מקבלים שכר ועונש. גוי ששומר שבע מצוות בני נח יש לו חלק לעולם הבא, ואינו צריך לסבול.
שכרם של היהודים גדול יותר - כי הם הצטוו בהרבה יותר מצוות, תפקידם גדול יותר בבריאה, ושכרם בהתאם. כך אמר ה': "אתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש".

עם זאת נאמר שהגויים תלויים במזלם וגורלם שנקבע מראש לטוב ולרע, ואילו היהודים הם מעל המזל, ויכולים לשנות אפילו גזירות בבריאה. ראה כאן הרצאה:

בברכה,
דניאל בלס