שאל את הרב - כללי

עיר מוקפת חומה

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, אז מה אם העיר שושן הייתה מוקפת חומה. מדוע למשל לא גזרו חז"ל שבעיר שמתחילה באות "ש" יקראו את המגילה בט"ו באדר?

תשובה

לכבוד השואל,

דבר זה מבואר בגמרא ירושלמי (מגילה א' - א'):

"כרכים המוקפין חומה מימות יהושע בן נון קורין בחמשה עשר.  ר' סימון בשם רבי יהושע בן לוי: חלקו כבוד לארץ ישראל שהיתה חריבה באותן הימים ותלו אותה מימות יהושע בן נון."

הרי שבחרו בפרט זה כדי שיכלול בתוכו את ירושלים בתוך התקנה של יום נוסף לכרכים.

בברכה,

רב נחום