האם ניתן לדחות את הברית בעוד יומיים שלושה מכיוון שהמוהל הרצוי חוזר מחופשה ביום ד`?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נולד לנו תינוק ביום שישי ב23:00בלילה בנתוח קיסרי אמרו לנו שברית המילה תדחה ליום ראשון, התינוק שוחרר עם צהבת . הרופא ביקש לבדוק אותו שוב ביום א`. שאלתי היא האם ניתן לדחות את הברית בעוד יומיים שלושה מכיוון שהמוהל הרצוי חוזר מחופשה ביום ד`?

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בצהבת יילודים רגילה, פיזיולוגית, הרי אסור להמתין אף ל איום אחד לאחר שהתינוק הבריא וחובה למולו ביום שהו אמוכן למילה, וחלילה לדחות את המילה. אם מדובר בצהת כתוצאה ממחלה, הרי יש להמתין שבע ימים לאחר חלוף המחלה ואין למול את התינוק ביום א`.

הרבה נחת ושתזכו לגדל את התינוק לתורה ולחופה ולמעשים טובים.

בברכה - בנימין שמואלי