אמונה

זקוקה לעצה דחוץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במקום השרות שלי אני שומעת הרצאות מאתר הדברות וזה ממש מחזק אותי הקטע הוא שזה לא מעניין אף אחד אחר מהעובדים אחרים חוץ מאיזה אחת הם ממש מתנגדים לשמוע על רבנים ועל מה שיש להם להגיד..אלה אנשים משכילים עובדי מעבדה והם מבוגרים הייתי רוצה שגם הם יקשיבו להרצאות שלכם כי אני יודעת שאלה הדברים האמיתים שצריכים להתעסק איתם..הייתי רוצה שהם יהיו מחוברים לזה גם ואולי גם יחזרו בתשובה אני בטוחה שזה ישנה אותם אך שהוא...הבעייה היא שהם בכלל לא רוצים להקשיב להרצאות ומעדיפים יותר להתעסק ברכילות של המפורסמים וכו` הבלי העולם הזה מעסיק אותם יותר מאשר לשמוע לדברי תורה...אני מקווה שזה לא יקרא לשון הרע בזה שאני אומרת את כול הדברים האלה אבל אני עושה זאת במטרה טובה כי אני רוצה להציל אותם כי הם מתנהגים כמו עוורים. בבקשה תמליץ לי מה לעשות איתם אך לגרום להם להיסחף אחרי דברי תורה ואחרי הרצאות שלכם. מקווה שלא הצקתי יותר מידי שיהיה לכם שבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

נסי להשמיע להם הרצאות מבלי להגיד להם שלקחת את זה מאתר הידברות, ותבחרי בהרצאות של פרופסורים ידועי שם, שהם עוסקים בעיקר בעניני מדע, שזה יעניין אותם כאנשים משכילים. ומאידך רק בדלת האחרוית יכנסו לאוזניהם דברי תורה. =המפץ%20הגדול ואחר כך לזה: