למה צריך היהודי כיפה על הראש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הרעיון המיסטי שבכיסוי ראש לגבר יהודי?

תשובה

שלום וברכה

הכיפה היא רמז להכנעתינו לבורא וסגולה ליראת שמים ומקורה בגמ`, מסכת שבת דף קנו/ב אימיה דרבי נחמן בר יצחק אמרי לה כלדאי{החוזים בכוכבים} בריך גנבא הוה {בנך גנב יהיה} לא שבקתיה גלויי רישיה {לא תשאירי אותו בגילוי ראש} אמרה ליה כסי רישיך {אמרו לה תכסי את ראשך}כי היכי דתיהוו עלך אימתא דשמיא {כדי שיהיה לו יראת שמים}.

אך אם כי אין בה חיוב מעיקר הדין, קיבלו עליהם כל יראי ה` את הכיפה לחיוב. וזה הסמל המובהק לקבלת עול מלכות שמים. וכיום חובה ללכת בכיסוי ראש. חובה מיוחדת ישנה בשעת ברכה ותפילה כמבואר בשולחן ערוך אורח חיים סימן צא שאסור להוציא אזכרה מפיו בראש מגולה,

בברכה - בנימין שמואלי