אמונה

מי כתב את התורה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב. נאמר לי שהתורה מדוייקת. לכן אני שואלת מדוע בשיעור תורה אחד אני שומעת שהנביאים כתבו ובשיעור אחר משה כתב. במידה ומשה כתב איך רשום בתורה "משה מת". תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

את חמישה חומשי התורה כתב משה רבינו בעצמו מפי ה' בסוף שנת הארבעים לשהות עם ישראל במדבר לפני פטירתו. את שמונת הפסוקים האחרונים שבתורה המדברים על פטירת משה כתב משה רבינו בעצמו מפי ה' וכדברי חז"ל שמשה כתב את הפסוקים האלו בדמעות.

שאר ספרי הנביאים כתבו הנביאים בנבואה כל אחד בדורו וכמבואר במסכת בבא בתרא דף כא'  מי כתב כל ספר.

משה רבינו כתב את התורה ואת ספר איוב.

יהושע כתב את ספר יהושע

שמואל הנביא כתב את ספר שמואל ואת שופטים ורות.

תהילים כתב דוד המלך.

ירמיה כתב את את ספר ירמיה וספר מלכים ואיכה.

חזקיה ונביאים שלצידו כתבו את ישעיה ואת שיר השירים קהלת ומשלי.

אנשי כנסת הגדולה כתבו יחזקאל ותרי עשר דניאל ומגילת אסתר.

עזרא כתב את ספר עזרא ואת ספר דברי הימים.