ברית מילה לאחר ניתוח קיסרי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ולד שנולד בניתוח קיסרי ביום שישי,האם חלה החובה לימול אותו ביום שבת, 8 ימים לאחר לידתו? שמעתי שמאחר והתינוק נולד בקיסרי השבת חשובה יותר ולכן ניתן לדחות? אודה לתשובתכם

תשובה

אם נולד ביום שישי בשעות היום, היינו לפני השעה 19:15 יש לעשות את הברית ביום שישי. אם נולד לאחר מכן במהלך ליל שבת ויום השבת יש לדחות את הברית עד לאחרי השבת. ולעשות את הברית בשעות הבוקר של יום ראשון.

יצויין כי אסור בהחלט למול את הנולד בניתוח קיסרי בימי שבת או חגים האסורים בעשיית מלאכה. הטעם לכך למדו חז"ל ממהכתוב בתחילת פרשת תזריע שאם הילד נולד באופן שלא יצא דרך הרחם ועל ידי הלידה דרך דופן הפקיע דין טומאת לידה מהאם, באופן כזה אין הברית קבוע ליום השמיני, וכל מי שאין זמן מילתו קבוע אינו דוחה את השבת.

בהצלחה - מנשה ישראל