חברה והשקפה

בנושא חינוך

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

רציתי לשאול איך אני יכול לגלות לבחור את אהבה שיש להקב"ה אליו שהוא שווה גם ללא התורה אלא אפילו לפני זה, (ללא התורה לא התכוונתי שלא צריכים את התורה ח"ו אלא שהתורה בא מתוצאה שיש יהודי כלומר שיש יהודי והקב"ה נתן את התורה ליהודים לחבר את היהודי אליו, ולא שיש תורה ושיש גם יהודי בעולם הזה) שבעצם זה שהקב"ה בחר בנו בנו מכל האומות עולם ללא שום מעלה זה כבר אומר לבד שכל העולם נברא אך ורק בשבילו ולטובתו לבחור שלא רוצה ולא מעניין לו כלום העיקר הוא טוען שאל תפריע לי בחיים והוא לא מעוניין ללמוד אפילו כמה דקות חסידות, כי המציאות שאני רואה עליו שהוא לא יודע מה רוצים ממנו מהחיים בתודה אם תוכל להחיות יהודי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הסברת לו נכון.

ראה בבקשה מאמר שכתבתי: האם לא מספיק להיות אדם טוב?

ואת המאמר: איך לסקרן חבר לחפש את משמעות החיים?

אפשר גם להציע לו לצפות בהרצאות מחזקות באתר וערוץ הידברות, ומתוכם ייפתח לבו לקבוע עיתים לתורה.

בברכה,
דניאל בלס