תורה ומדע

למה יש כל כך הרבה כוכבים ופלנטות

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

לפי הגמרא יש מספר רב של כוכבים ופלנטות למה הם משמשים למה צריך אותם למה אין רק את הגלקסיה שלנו וזהו

תשובה

שלום וברכה,

הבורא יתברך הוא אינסופי, ולפיכך הוא ברא יקום אדיר בגודלו, אשר מעיד שאין גדול ממנו. כי רק בורא אינסופי יכול לברוא יקום נפלא שכזה. בזכות גודל היקום אנו למדים על כוחו של הבורא יתברך, ועל עוצמתו.

כמו כן, כל היקום קיים בקשר בין הגלקסיות והכוכבים השונים שבו. גודל המסה שיש ביקום (כלומר החומר הכולל של הכוכבים) תלוי בכח גרביטציה (כלומר כח המשיכה שיש ביקום), כך שאילו היה פחות חומר ביקום - היה היקום פשוט קורס לתוך עצמו.

נא ראה גם תשובה זו:

בברכה,
דניאל בלס