נשים

אני הולכת עם שרוול קצת מעל המרפק האם בשמיים זה נחשב לי שאני הולכת עם שרוול קצר לגמרי.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה אם אני הולכת עם שרוול קצת מעל המרפק האם בשמיים זה נחשב לי שאני הולכת עם שרוול קצר לגמרי. תודה

תשובה

שלום וברכה

קודם תסתכלי איך זה נחשב בעולם הזה, ובהתבוננות תגיעי בעצמך למסקנה ששרוול קצר מעל המרפק מכשילה אנשים אחרים במחשבות לא ראויות, [ואף אם את לא מבינה את זה הרי שיצרי הגברים פועלים אחרת ממה שאת חושבת], ומכיון שעל הכשלת אחרים הוזהרנו בתורה לפני עיוור לא תתן מכשול, לכן ברור שיראת שמיים לא תביא אנשים אחרים לחטוא נגד בורא עולם, והיא תתלבש כרצון התורה בשרוול המכסה את המרפק.

בהצלחה - מנשה ישראל