שבת

שלום כבוד הרב<><>

  • כ"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

ס"ד לילה ובוקר טוב כבוד הרב, יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה בבקשה: 1. האם בקידוש על חלה לשבת אז חייב שהלחם או החלה יהיה אפוי באותו היום?(כי לחם ללא גלוטן תמיד מחוזק במקפיא ולא נאפה באותו היום). 2. האם ידוע לך על מקור אמין ומלווה בהתגיירות בעיר חיפה או בסביבה?(אני רוצה להתגייר, ואשמח להכוונה לתחילת הדרך). תודה מראש ויום יפה

תשובה

שלום וברכה

1. יכול להיות מהקפאה. לחם ללא גלוטן אינו מחמשץ מיני דגן ולא ניתן לקדש עליו וגם לא יוצאים בו ידי חובת סעודת שבת מלבד חולים שאינם יכולים דבר אחר.

2. בית הדין לגיור – מחוז חיפה והצפון

בנין הפניקס (בנין צים הישן), רחוב פלים 5 קומה 5, חיפה
טל': 04-6718104, פקס: 04-6718117
רכז מחוז- הרב שמריהו שור: 050-6229127
רכזים בכירים לעולי אתיופיה – צפון (חדרה):
הרב אמיר מנגיסטו: 04-617-5107
הרב רחמים בלטה: 04-617-5108
מזכירה- חני אורגבי: hanyo@giyur.gov.il

בהצלחה,