אמונה

יעוץ רוחני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הנני בחור (בעל תשובה 17 שנה) בן 30 הנמצא בפרשת דרכים בכל הנושא הקשור לעבודה/לימודים. יש לי תואר 1 ואני עובד בתחום שאינו קשור למה שלמדתי, אני מרגיש שאני חייב לעשות שינוי, קרי לחפש עבודה אחרת ולהמשיך ללמוד. לפני 30 שנה קרובת משפחה שלי הייתה בדיוק באותו מצב שאני נמצא כיום והיא הלכה לקבל יעוץ רוחני מנומרלוג. הנורמלוג אמר לה לעשות בדיוק הפוך ממה שהיא תיכננה, דבר אשר התברר לימיים כהחלטה נכונה. כל מה שהוא אמר לה קרה בדיוק רב ועזר לה בבחירת מקצוע, פרנסה וזיווג . לאחר מקרה זה היא שלחה את כל החברות שלה לקבל יעוץ מאותו אדם. היעוץ עזר להם וחסך להן שנים של הסתבבויות סביב הזנב של עצמן. אני מעוניין לקבל יעוץ מאותו אדם, אף על פי שהוא אינו רב או דמות ציבורית מוכרת, אולם אי אפשר להתווכח עם תוצאות. שאלה ראשונה: מה הסיבה שהרבנים לא תומכים בצעד זה? הרי יש עשרות רבנים שנותנים יעוץ רוחני/עיסקי וכדומה? שאלה שנייה: מה ההבדל אם האדם דתי או לא, הרי כולנו יהודים והבנים של הקדוש ברוך הוא, ויכול להיות שבורא עולם חונן אדם חילוני בחוכמות אלו? שאלה שלישית: כאשר אומרים "אל תדרוש במופלא ממך" ותמים תהיה עם השם אלוקיך" זה תקף גם לדתיים/רבנים וגם לחילוניים וכאשר רב גדול אומר לי ללמוד משהו מסויים או לא לסגור את העיסקה הזו זה בדיוק אותו דבר כאשר אדם חילוני בעל סגולות מיוחדות אומר לי. ברצוני לציין שאני מכיר אסטרולגית ומתקשרת מאוד דתיות, רב אסטרולוג ושני רבנים שקוראים בכף היד(כירולוגיה). אותם אנשים מקבלים עשרות אנשים ביום ונותנים יעוץ(בכסף) וחלקם מוכרים מאוד. בנוסף ברדיו "קול חיי" הייתה תוכנית אסטרולוגית שהעלו בה אנשים לשידור ונתנו להם יעוץ. שאלה רביעית: אם הפרט יוכל להקל על חייו בעזרת יעוץ, מה הרציונל לא לעשות זאת? כיצד זה קשור לאמונה הרי קיבלנו זכות בחירה אז למה שלא נשתמש בכל האמצעים על מנת לקבל את ההחלטה הטובה והנכונה ביותר? מצפה לתשובת בקוצר רוח. תודה רבה ויום טוב משה

תשובה

שלום וברכה

מי שמתעסק בייעוץ מקצועי הוא המשובח ביותר, הליכה לאדם שיש לו כוחות מסוימים, ואינו ירא שמיים, הרי מוכרח שכוחותיו הם לא מהקדושה, ואסור ללכת למכשף ולכל מי שמשתמש בכוחות שאינם מהקדושה.

קריאה בכף היד הוא חכמה ומותרת, אם כי היהודי משנה הכול לפי מעשיו ולפי תפילתו, אבל שימוש בכוחות לא טהורים אסורים. כאשר מתייעצים עם רב עיקר ההתייעצות היא רק מאחר והרב חכם ומלא בדעת, וכמו כן ישנם רבנים שמלאים ביראת שמים ויש להם רוח הקודש, ואיתם מותר להתייעץ, וככתוב ב ספר דברים פרק יח (יג) תָּמִים תִּהְיֶה עִם יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ: (יד) כִּי הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה אֲשֶׁר אַתָּה יוֹרֵשׁ אוֹתָם אֶל מְעֹנֲנִים וְאֶל קֹסְמִים יִשְׁמָעוּ וְאַתָּה לֹא כֵן נָתַן לְךָ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ: (טו) נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי יָקִים לְךָ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן: בברכה – בנימין שמואלי