נשים

רתיעה ממקוה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בעלי חוזר בתשובה ומכניס אותנו לזה בדבר אחד אנחנו חלוקים על מקוה אני לא רוצה לטבול, יש לי פחד ממים. יש דרך אחרת לקיים את המצוה בתודה רבקה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שבעלך מכניס אותך למקור חיות, שתרגישי את זה מאוד בקרוב. הפחד מהמקוה דומה מאוד לפחד מרופא השיניים בפעם הראשונה. אבל לצורך העניין מבינים אנשים מבוגרים שעם הפעם הראשונה הפחד תתמוגג והיה כלא היה. נסי פעם אחת לטבול במקוה, ותראי שאין ממה לפחד. אולי כדאי לפעם הראשונה ללכת למקוה ברמה גבוהה במיוחד, וככה תכנסי לענינים בשמחה ובטוב לב.

אני מכיר מקוה מאוד מאוד מיוחד בירושלים שגם אלו שפיתחו חרדה כלפי המקוה חזרו עם תשבחות רבות על המקום היפה והנעים. המקוה נמצא בקרית מנחם, רח` הסביון 14. כדאי אפילו ללכת למקום רחוק, בכדי להינות מחווית המקוה. ואולי יש גם בראשון מקום מצויין, >בהצלחה - מנשה ישראל