שאל את הרב - כללי

לקחתי מאחותי כסף,איך אפשר להחזיר לה בלי לספר

  • כ' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! שהייתי יותר צעירה לקחתי מאחותי כסף בלי רשות ואני רוצה להחזיר לה אותו אבל בלי לומר לה למה כי אני מתביישת. א) האם אני יכולה לתת לה את הכסף בתור סתם מתנה ממני? אפילו אני יוסיף עוד קצת כסף שאני לא צריכה להחזיר לה ואז זה לא יהיה שקר שאני יתן לה את זה במתנה ב) האם אני צריכה לבקש סליחה או שזה מספיק שאני יבקש ממנה בכלליות ביום כיפור/ ראש השנה? תודה רבה ה׳ יברך אתכם על החסד הגדול שאתם עושים בעניית התשובות ובכלל!!!!

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לתת לה את הסכום כמתנה וכוונתך יהיה לשם החזרת הגזל. אם את מתביישת מאוד לומר לה את יכולה להסתפק במחילה כללית של ערב יום הכיפורים וכדו'.