אמונה

שאלה על מקור לתורה שבע"פ בכתוב

  • י"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

אחד המקורות לתורה שבע"פ בכתוב הוא הפסוק: "ויאמר ה' אל משה: עלה אלי ההרה, והיה שם, ואתנה לך את לוחות האבן, והתורה, והמצווה, אשר כתבתי להורותם". השאלה שלי היא לגביי המילים: "אשר כתבתי להורותם".(יכול להשתמע כאילו גם המצווה להורותם הינה כתובה, כלומר לא בע"פ) ואני שואל מדוע הפסוק לא כתוב באופן הבא ממנו היה אולי אפשר ללמוד ביתר בהירות על כך שיש תורה בע"פ. "ויאמר ה' אל משה: עלה אלי ההרה, והיה שם, ואתנה לך את לוחות האבן, והתורה אשר כתבתי והמצוות להורותם". תודה ותזכו למצוות רבות.

תשובה

שלום וברכה

תלמוד בבלי מסכת ברכות דף ה עמוד א

ואמר רבי לוי בר חמא אמר רבי שמעון בן לקיש: מאי דכתיב +שמות כ"ד+ ואתנה לך את לחת האבן והתורה והמצוה אשר כתבתי להורותם, לחות - אלו עשרת הדברות, תורה - זה מקרא, והמצוה - זו משנה, אשר כתבתי - אלו נביאים וכתובים, להורותם - זה תלמוד; מלמד שכולם נתנו למשה מסיני.

בהצלחה,