אין צורך לברך על כל מה שאוכלים ושותים התוך הסעודה אחרי שבירכנו "המוציא"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי אין צורך לברך על כל מה שאוכלים ושותים התוך הסעודה [אחרי שבירכנו "המוציא"] אבל אני וראה אנשים שמברכים על עוגה וקינוחים ופירות למרות שזה בתוך הסעודה כי הם אומרים שזה לא חלק מהסעודה. האם זה נכון? האם צריך לברך עלי`הם כי זה באמת לא חלק מהסעודה? האם אני יכולה להחליט לעצמי שזה כן חלק מהסעודה ולא לברך אל זה בנפרד?

תשובה

שלום וברכה

אכן כמו שעל העוגה מברכים ברכה ראשונה באמצע הסעודה, כך גם מברכים על קינוחים וכן על פירות. והכלל הוא כך, שכל דבר שאינו בא להשביע, וכן אינו בא להטעים את הפת, יש לברך על המאכל ברכה ראשונה, גם באמצע הסעודה.

בברכה - בנימין שמואלי