תפילה וברכות

נוסח תפילת "ברכת המזון"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. עניתם לי תשובה לגבי הנוסח של התפילות, אבל מה בנוגע לנוסח של "ברכת המזון"? אני מתפללת מאז שאני ילדה בנוס "עדות המזרח" וכרגע אני גרה בחו"ל ומתפללים פה בסידור "תהילת ה"` של האר"י הקדוש, והבנתי שאני יכולה להתפלל בביהכנ"ס בנוסח הזה כי זה נוסח שהאר"י הקדוש תיקן שמתאים לכל שבטי ישרא-ל ובבית אני אשמור על איך שאני גדלתי ולהתפלל עפ"י נוסח של "עדות המזרח", אבל מה בנוגע ל"ברכת המזון"? עפ"י איזה נוסח אני צריכה לברך? ואם אני מתארחת אצל אנשים ויש להם רק נוסח של האר"י או של חב"ד, מלפי איזה נוסח אני צריכה להתפלל? אני נשואה לאשכנזי, האם אני צריכה לעבור לנוסח אשכנזי ב"ברכת המזון"? האם זה מותר? אודה לכם על תשובה... תודה :)

תשובה

שלום וברכה

גם כאן את יכולה כשאת מתארחת בבית אחרים לומר את הנוסח של המארחים, ובבית לומר את נוסח ספרד. ואינך צריכה לשנות את הנוסח לנוסח של בעלך, אם כי הינך רשאית לשנות את הנוסח לנוסח אשכנז, מאחר ונישאת לאשכנזי.

בברכה - בנימין שמואלי