שבת

מגבונים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי את תשובתך בקשר לשימוש במגבונים מיוחדים לשבת איך ניתן לדעת שאכן המגבונים שנרשם עליהם שמותרים לשבת אכן מותרים יש בדיקה עליהם מבחינה הלכתית אם כתוב עךיהם שמותרים לשימוש בשבת יש לי על מה לסמוך? איך ניתן לדעת במה מותר ובמה אסור? לתשובתך המהירה אודה

תשובה

שלום וברכה

אפשר להוציא את המגבונים מערב שבת, ולהביא אותם למצב שיהיו לא רטובים מאוד, כך שאם המגבון לח קצת שביכולתו להרטיב ולנקות, אבל הוא בדרגת לחות שהדבר הנרטב ממנו יוכל להרטיב דבר נוסף כתוצאה מהרטיבות שקיבל מהניר, דרגה זו נקראת בהלכה `טופח שלא על מנת להטפיח`, ובזה מותר להשתמש בשבת.

בהצלחה - מנשה ישראל