אמונה

התייעצות בבחירת שם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמעתי את ההרצאה על חשיבות השם של האדם. אני אמורה ללדת, ב"ה ב22-9-08 , ובעלי החליט ששמו השני של התינוק יהיה על שם סבא שלו, אריך. אני לא אוהבת את השם הזה, אבל מתוך כבוד לבעלי ולמשפחתו , הסכמתי לכך. חשוב לי מאוד שנבחר לו שם ראשון שיתאים לשם השני ויהיה שם טוב ומוצלח מבחינת היהדות. חשבנו על השמות אריאל, עידו, אלעד , נועם - אם אפשר לקבל הכוונה בעיקר לגבי השם אריאל אריך דוד( דוד זה שם המשפחה שלנו), אני אודה לכם מאוד. אני מאוד אוהבת את האתר שלכם, ולומדת ממנו כל הזמן דברים חדשים ומרתקים. תודה וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

לא הייתי ממליץ על עידו בגין מיתת הנביא בשם זה על ידי אריה. כמו גם, אלעד, שמוזכר בתנ"ך פעם אחת בין אלו מבני אפרים שנהרגו על ידי הפלשתים. השם אריאל-אריך, או נועם-אריך שוים ומצויינם, ותוכלו לבחור אחת מבין השניים, כנטיית לבכם.

בהצלחה - מנשה ישראל