תורה ומדע

איפה מוזכר גן עדן גהנום שאול כף הקלע בתנ"ך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איפה מוזכר גן עדן גהנום שאול כף הקלע בתנ"ך???? למה העולם הבא לא מוזכר בתנ"ך??? הרי תרבויות קדומות דיברו על זה הרבה לפני היהדות אבקש לענות!! תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כף הקלע מוזכר בשמואל א כה פסוק כט. וראה שם בפירוש הרלב"ג. השאול מוזכר עשרות פעמים בתנ"ך. והשאול הוא הגיהנום. כמו שפירשו כל המפרשים. גן עדן התחתון, מוזכר בסיפור בראשית. כל עונש הכרת שבתורה הוא כריתת הנפש מעולם הבא. כך שמכל הנ"ל העולם הבא בולטת מאוד בתנ"ך. לא הבנתי מה פשר השאלה "למה העולם הבא לא מוזכר בתנ"ך - הרי תרבויות קדומות דיברו על זה הרבה לפני היהדות".

א. הוא כן מוזכר. ב. ואם משהו מוזכר בתרבות קדומה, היא צריכה להופיע גם בתנ"ך ?. ג. איזה תרבות קודמת לתנ"ך?, הרי התנ"ך מתעד הכל מבראשית.

בהצלחה - מנשה ישראל