תפילה וברכות

שאלה שמטרידה אותי מאוד בנושא אמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אתמול הייתי בהרצאה מפי רב בנושא של כוחו של התת מודע , הרב אמר שם דברים שקצת קשה לי לקבלם , ואשר ללא ספק מערערים את אמונתי בקב"ה , נאמר שם שכל מה שאנחנו רוצים להשיג בחיים ניתן להשיג בכוח המחשבה והדבר תלוי אך ורק בנו וכנשאלה השאלה מפי אחד האנשים האם הקב"ה לא מתערב והאם אין מה שנקרא גורל ומה שהקב"ה מחליט ניתנה דוגמא של משה שהתפלל ע"מ להיכנס לא"י והתפלל 515 פעם , וכשרצה להתפלל בפעם ה516 פעם אלוקים ירד אליו וביקש ממנו לחדול מהתפילה פן בקשתו תתמלא , ואז נאמר מפי הרב שהקב"ה הגביל את עצמו ואם בנאדם ממש יחשוב וירצה במקרה הזה במשך כשלושה שבועות על דבר שהוא רוצה בוקר וערב . אכן יקבל את מה שיבקש ואין כאן התערבות אלוקים אלא הדבר תלוי רק בבנאדם אנא תחדדו את הנושא הזה , הסדנא היא בת 6 מפגשים , אני רוצה לדעת האם זה נכון מה שהרב אמר

תשובה

שלום וברכה

לאחר מה ששמעת, הרי את כבר יודעת שהמקום הזה לא בשבילך, והרב הנ"ל איננו ממש רב ירא שמים ומאמין. אין האדם יכול לקבל את מה שהוא רוצה, גם אם יחשוב ללא הרף על כך.

.

חזקי באמונתך - בנימין שמואלי