שבת

במה מדליקין

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

כל שבת אנחנו קוראים את פרק במה מדליקין ממסכת שבת. אבל משהו לא מסתדר לי. כתוב שחכמים מתירים בכל השמנים,ומפרטים את שמן סומסומין דגים צנוניות וכו׳. למה צריך לפרט את השמנים הללו,הרי כתוב שחכמים מתירים בכל השמנים?! בדקתי כל גמרא ותוס' בפרק בנוגע לזה,אבל עדיין לא מצאתי תשובה. תודה

תשובה

שלום וברכה

תפארת ישראל - יכין מסכת שבת פרק ב משנה ב

ואשמעינן כל הנך, אף דקצתן יש להן ריח טוב וחזו לאכילה, לא חיישינן שיסתפק ממנו, ואף דקצתם ריחן רע, לא חיישינן שיניחם ויצא: