תפילה וברכות

הכנה משבת לחול

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, 1. בשבת רק אני שומרת שבת בבית אצל אמא ואמא לא שומרת. בשבת ראיתי שהיא הוציאה את הציפיות מהסדינים ושאלה אם אני רוצה לעזור. ולא ידעתי מה לעשות אמרתי לה שלא. אבל בתוכי חשבתי שאם אני אומרת לא אז עברתי על כיבוד אב ואם אבל אם אגיד כן ואעזור לה אז אעבור על להכין מקודש לחול... והייתי מבולבלת ממש לא ידעתי מה לעשות אז אמרתי לה שאני לא יודעת כי אני בדילמה. מה הייתי צריכה לעשות? בסוף לא עשיתי... 2. אותה שאלה על שביקשה ממני לפנות כלים בשבת מהמדיח, זה כן עשיתי! כשהיא ביקשה ממני כי פה אני לא רואה שום חילול שבת. זה לא שהפעלתי את המדיח או משהו רק פיניתי אותו. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הדבר הכי נכון הוא לומר לאימך שהיית רוצה לעזור לה, אך את מנועה בגלל איסור הכנה משבת לחול.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס