תורה ומדע

אנרגיה אפלה על פי התורה

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

יש מושג אסטרונומי שהתגלה לאחרונה הקשור להתפשטות היקום . הוא נקרא אנרגיה אפלה . היקום שלנו הולך ונמתח המדע לא יודע איך להסביר זאת . הוא נקרא אנרגיה אפלה . האם היהדות מכירה מושג זה ומה הוא עתיד היקום לפי מושג זה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השם "אנרגיה אפלה" היא רק מילה שניתנה לתופעה בלתי מובנת - אשר מאפשרת את קיומו של היקום שלנו, נגד תופעת הגרביטציה הידועה מכבר. בלעדי התופעה של "אנרגיה אפלה", היה היקום פשוט קורס לתוך עצמו.

היהדות רואה בכל המציאות הקוסמית את השגחתו התמידית של בורא עולם, המחזיק את היקום ומחדש אותו בכל יום. כך ש"אנרגיה אפלה" ואפילו "גרביטציה" אינם אלא תופעות שמייצגות את הרצון האלוקי להחזיק את היקום כפי שהוא, אחרת היה חוזר לתוהו ובוהו. התורה מלמדת אותנו את העיקר, את המהות הפנימית של עולם החומר, בעוד המדע מלמד על הביטויים החיצוניים, הקליפה, של הרצון האלוקי. נא ראה:

בברכה,
דניאל בלס