שפיכת זרע לבטלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב. רציתי לשאול אותך האם שפיכת זרע לבטלה זהו חטא.

תשובה

כן. זה חטא חמור, מהחמורים בתורה, אבל כמו על שאר איסורי הלאו שבתורה, תשובה [דהיינו: חרטה, וידוי, קבלה לא להיכשל בעתיד] תולה ויום הכיפורים מכפר.

בוץ שלא מוזן ממקורות חדשים, לסוף מתייבש, אם בהתחלה די קשה לצאת מהבוץ, הרי שככל שיעבור זמן ומתנזרים מהרדיפה אחרי מראות מטמטים את הלב ואת הנשמה, ההתנסות נעשה לה וקלה יותר.

בהצלחה - מנשה ישראל