שאל את הרב - כללי

דוד המלך ובת שבע.ונזירים ביהדות

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

בוקר טוב ושלום רב בחודשים האחרונים התחזקתי ברוך ה וחלק ענק מזה בזכות כבוד הרב זמיר שאני באופן אישי מחזיק ממנו אדם ענק בתקופה האחרונה כמדי יום שישי בערב על שולחן השבת הנושא שיחה המרכזי נהיה ניגוחים ביני לבין המשפחה על נושאים שונים ביהדות(ראוי לציין שהורי הם מסורתים ושומרים את רוב השבת) לפני כחודש היה לנו ויכוח שאימי הטיחה בפני את התנהגותו של דוד המלך ובת שבע וכל עניין שזה לא מוסרי ללכת עם אשה נשואה ועוד להכניס אותה להריון.ושכל זה מלך של ישראל עושה ואף אחד לא מוריד אותו מהמלוכה ולא דוחה את זה.מיותר לציין שאני עקב החוסר ידע שלי עדיין בכל סיפורי התנך לא מצאתי תשובה שהיא פתחה בתנך והראתה לי את זה.אני הבטחתי לה שלא יכול להיות שמישהו שממנו יצא המשיח יכול להתנהג כך ואני ישאל את הרב זמיר בנושא והיא תקבל תשובה ברורה לחלוטין. הנושא השני הוא נושא של נזיר ביהדות שגם אותו הטיחה אחותי בפניי שאמרתי לה שהנצרות זה שקר והרצון של בורא עולם היה שנביא ילדים לעולם ואילו הכמרים והנזירים אסרו על עצמם מגע עם נשים אז זה לא יתכן שבתורה היהודית שכתוב בה פרו ורבו ומלאו את הארץ היה נזיר ואז היא אמרה לי על שמשון אני מאוד ישמח לתשובות תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

ענין דוד ובת שבע ראה http://www.hidabroot.org/he/video/59562

שמשון היה נזיר ולא שתה יין ולא התגלח אבל הביא ילדים לעולם והיה חי עם אשתו כדרך כל הארץ.