שאל את הרב - כללי

איך לשכנע חבר לא לעשות קעקוע?

  • י"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

יש לי חבר קרוב שרוצה לעשות קעקוע. כל השכנועים שלי לא עזרו, הוא דיי ראש בקיר ולא אכפת לו מכלום. אני דיי דתיה, ואותו הייתי מגדירה כמסורתי, (שומר שבת ומשתדל לעשות תפילה אחת ביום לפחות). הוא דיי עושה את כל הדברים האלו מתוך הרגל ולא מתוך אמונה. הוא גם לא אוהב כפייה. (מצד הדת, מצד המשפחה וכו׳ וכו׳) . אני בעצמי לא מבינה כל כך את החשיבות, אבל לי זה לא משנה , בין כה וכה, לעולם לא הייתי מקעקעת על עצמי, בגלל שזה אסור מהתורה. אני צריכה עזרה, איך לגרום לו להשתכנע ולהבין את החשיבות של האיסור.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הואיל ועבר הרבה זמן מזמן הפנייה, לא ידוע לנו אם עדיין השאלה רלוונטית.

אם היא כן שייכת למעשה, נא שלח לנו את השאלה שוב בחזרה לאימייל הזה, וננסה לענות לך בהקדם.

ואם נוח לך, אפשר להמציא לנו מספר טלפון לקישור, כך שיוכל אחד מרבני האירגון להדריך אותך בנושא.

בברכה,

רב נחום