שאל את הרב - כללי

צער בעלי חיים מתוך לחץ וכעס

  • י"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום יש לי כלבה בבית וכל פעם שהיא מציקה או מושכת חזק אני מרביצה לה ולא נעמה לה הבעיה שאני תמיד מתחרטת ובוכה על זה ומבטיחה לאלוקים שלא יעשה ככה לעולם אבל כל פעם מבטיחה ושוב פוגעת ושוב מתחרטת ובוכה אני בן אדם טוב אבל פוחדת מעונשים קשים מבורא עולם האם הוא יסלח לי? למרות שאני חוזרת על אותו טעות ומצערת בעל חיים חסר ישע וטוב? תודה על התשובה כבוד הרב..

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מתוך הנסיון, נראה מבין דבריך שיתכן מאד שיש גם משהו שמפריע לך וגורם לך ללחץ פנימי, שלא קשור דוקא לכלבה.

וכאשר הכלבה מציקה עליך או מושכת בחוזק, אז מתפרצת ממך אותו לחץ.

לכן כדאי שתראי אם יש איזשהו גורם בחייך להתגברות לחץ בתוכך; ואם תוכלי לאתר את זה ולדעת מה שגורם לך הלחץ ולשחרר אותו, אז ממילא תוכלי להשתלט הרבה יותר על תגובותייך לכלבה.

ואם נוכל לעזור הלאה בבירור הענין,  נשמח לעשות כן.

בברכה,

רב נחום