תפילה וברכות

האם יש פירוש מומלץ על שיר השירים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה: 1.שלום ,שאלתי היא - האם יש מקורות או מסורת ביהדות, המצביעים על קשר בין שיר השירים או יותר נכון אמירת פ"ס מסוימים בשיר השירים ,לבין מלחמה ביצר העריות או יותר נכון סגולה להנצל מפגם הברית. 2.האם יש פירוש מומלץ על שיר השירים שאלתי זו התעוררה (ומלווה אותי די הרבה זמן) בי משום שאני זוכר מילדות את התפילה שהיו אומרים בבית הכנסת אחרי קריאת שיר השירים בערב שבת- "יהי רצון...שבזכות שיר השירים שקראנו בזכות ...טעמיו וסודותיו היוצאים ממנו" וכו.ואף פעם לא הבנתי מה הכונה בדיוק?

תשובה

שלום וברכה

לא שמעתי על כך. פירושו של הרב זמיר על שיר השירים הוא מומלץ ביותר. בשיר השירים יש אכן סודות רבים ונשגבים במהות החיבור של עם ישראל והבורא, ואין הדברים כפשוטם כלל. אמר ר` יוחנן כל הספרים קדושים וכל התורה קודש ושיר השירים קודש קדשים.

בברכה - בנימין שמואלי