תפילה וברכות

תפילת שחרית אחרי חצות היום

  • י"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, היום קמתי מאוחר מאוד, והתפללתי שחרית בבית יחיד, יחסית היה מאוחר וחששתי שאני לא אספיק לסיים שמ"ע לפני חצות.. לכן לא אמרתי קורבנות, אלא התחלתי מהודו כסדר עד שמ"ע ואז וידוי ונפילת אפיים.. עד כאן הספקתי כמה דק' לפני חצות היום, ואז המשכתי מאשרי עד עלינו לשבח אבל כבר עבר חצות היום. ואז גם השלמתי קורבנות. ז"א מהודו עד שמ"ע כולל נפילת אפיים היו לפני חצות היום, וכל סוף התפילה כולל השלמת קורבנות היו כבר אחרי חצות היום. 1. רציתי לשאול האם נהגתי נכון או שהייתי צריך לנהוג בדרך אחרת במקרה כזה? 2. והאם בכלל היה מותר לי להמשיך מאשרי עד עלינו לשבח אחרי חצות היום? 3. והאם היה מותר לי להשלים קורבנות במצב כזה? תודה רבה, רועי

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון מאוד בכל מה שעשית.

השלמת הקרבנות החלקים של הקרבת התמיד והקטורת, אינם שייכים לאחר חצות. שאר הדברים ניתן לומר.