אמונה

זווית שונה של הסתכלות - אמונה

  • י"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום הרב יש לי מחשבות לא טובות לגבי התורה, באות לי מחשבות שהתורה מגבילה את בורא עולם. למה הוא כתב כך, וכך, זה כביכול מגשים אותו עצם זה שנתן תורה.. ואז ממילא באה מחשבה חדשה שחס ושלום זה לא אמת אני מבקש זווית הסתכלות שונה איך אני יכול להסתכל על התורה ביחס לבורא עולם ולא לכפור חס ושלום.. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

העולם שלנו מתוכנן ללא ספק, וגם מציאותו של האדם מתוכננת מאוד. האדם יש לו בחירה בין טוב לרע, והבורא נתן לו מצפון ומוסר, דבר זה מלמד שהבורא בוחן את האדם בעולם הזה, כדי לקבוע את מקומו. בבקשה ראה פה על סיפור התשובה שלי:

הבורא יתברך ודאי לא מוגבל, אך אנחנו מוגבלים. לכן הבורא דיבר בתורה "בלשון בני אדם" (כך אמרו חז"ל).
למה הדבר דומה? לאבא בוגר שמדבר עם ילדו הקטן בן השלוש, הוא אוהב את בנו מאוד, אך מוכרח לדבר אליו לפי רמתו של הילד.

הבורא הוכיח את תורתו על ידי הנסים האדירים שעשה ביציאת מצרים ובמעמד הר-סיני, שבהם הראה שאכן בורא עולם בכבודו ובעצמו נגלה לעם שלם. התגלות שכזו לא היתה ולא נבראה באף עם אחר בהיסטוריה האנושית. חשוב מאוד שתקרא חוברת שכתבתי, בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל). חוברת זו תוכל לעשות לך סדר באמונה. היא מתארת דו-שיח עם אלוקים על כל השאלות ששאלת.

כדי להכיר  את עומק התורה, ולהבין את שורש המצוות האלוקיות, חשוב שתקרא את "ספר החינוך", אשר מבאר כל מצווה מהי מטרתה לקדם את האדם. ראה גם את ההרצאה הזו:

אשמח להשיב על כל שאלה נוספת שתהיה לך.

שלך בברכה,
דניאל בלס