שאל את הרב - כללי

האם היו נפילים אחרי המבול?

  • י"א אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, בתקופת נח מסופר שהיו נפילים, יחד עם זאת גם בתקופות מאוחרות יותר מסופר על נפילים. איך הדבר ייתכן הרי המבול לא היה אמור להשמידם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

המילה "נפילים" מתארת ענקים. התופעה של ענקים קיימת אפילו בימינו, כאשר אנשים מסויימים צומחים לגבהים וגדלים בלתי שגרתיים בגלל עיוות גנטי.
כפי שנולדו אנשים ענקים לפני המבול, נולדה מחדש קבוצת אנשים ענקים לאחר המבול.

עם זאת, אפשר להציע גם הסבר אחר: המדרש מספר שעוג (מלך הבשן) אחז בתיבה, וניצל במבול. מאוחר יותר אפשר שנולדו ממנו ילדים.

בברכה,
דניאל בלס