נשים

אנו חייבים בעת התשמיש לשים כיסוי מעלינו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם בעלי הוא בעל תשובה - אנו חייבים בעת התשמיש לשים כיסוי מעלינו? הבנתי שאם יש מתירים לתנוחות שונות אז למה דוקא מהכיסוי עושים ענין?

תשובה

שלום וברכה

כל מה שמתירים ולוקחים את הצד הקל הוא באופן של `לא דברה תורה אלא כנגד יצר הרע` וקשה מאוד להפסיק את ההרגל בדברים שהתאווה בזה רב מאוד, כל עוד הדבר אינו אסור ממש.

מה שאין כן בעניין הכיסוי, אין בזה יצר הרע לעשות את הדברים ללא כיסוי, זה עניין של נוחות בלבד, שצריך להתרגל לעשות את הדבר כמו שצריך, ואם קשה לכם עניין הכיסוי אפשר להסתפק בכיסוי רחוק כמו כילה, סביב המיטה. בהצלחה - מנשה ישראל