חברה והשקפה

איך מוצאים את הדרך לא להתכחש לקיום האמונה שבי ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאדם בעל שאלות והירהורי תשובה רבים שמבין ומרגיש את הדת בעורקיו אני נקרע בין מספר נושאים : 1 מדוע ישנם זרמים שונים בדת שבסופו של דבר כולם מאמינים בה` אבל הדגשים והדרך שלהם שונה...ואיך אני מוצא את הדרך שלי והאם היא לגיטימית..? 2.איך מוצאים את הדרך לא להתכחש לקיום האמונה שבי ? והאין זו צביעות מסויימת להגיד לעצמך עוד מעט זה יבוא ...או אחרי שאעשה כך וכך ואשיג כך וכך אז אתפנה יותר לדת ולהתקרבות? 3.איך מוצא את הדרך להתמודד עם תפיסה טוטלית של קיום מצוות ודת ..משמע אני חושב שצריך לעשות הכל ולא רק מה שנכון לי לעשות ומצד שני יש את התפיסה הרווחת שכל מצווה שעושים טובה אבל באופן אישי איני יכול באופן זה זה מרגיש שקרי במובן מסויים...וכמו כן קיום כל המצוות נראה קשה....וכו, 4.מדוע קיים באדם מנגנון הכחשה כלכך חזק....שמעוור את ההיגיון...שלאחר הרצאה שלמה ומרשימה מפי כבוד הרב שהוא רואה ושומע ומבין שמדובר באמת..הוא נבלע בחזרה לתוך רייקנות חייו...? אודה לך מאד אם תענה לשאלות הבוערות בי...

תשובה

שלום וברכה

כפי שציינת אכן יש כמה זרמים ביהדות שכולם מושתתים על יסוד התורה והאמונה, ואין כל הבדל בין הזרמים האמיתיים ביהדות, אלא בדגשים ובהתרכזות בעניין מרכזי שמשפיע על קיום כל המצות כולם כשמחה וכדו`. דבר זה על כל אדם יש לו לבדוק לפי שורש נשמתו, לאן הוא נמשך יותר ולשם יתחבר.

כל נשמה יש לה שורש משלה אשר לפי משיכתה כך היא עבודתה. ברור שכל יהודי חובה לקים את כל המצות כולם, ואכן אין אפשרות לקחת שיטה שאני מקיים רק את מה שנוח לי, דבר זה אין לו קשר לאמונה בבורא. אם כי מי שאין לו כעת כוח להתחזק במצווה מסוימת למרות ידעתו שחובה עליו לקיים את המצווה, לא יזניח עקב כך את שאר המצות, כל מצווה ושכרה, אין להפסיק חלילה לעשות מצוות, בתירוץ שאינך מרגיש שאתה יכול לעשות את כל המצוות, כל מצווה ושכרה, ואין להפסיק שום מצווה עקב מצווה אחרת, וכמובן לנסות להגיע לקיום כל המצוות כולם.

מצוות אינם קשות ולאט לאט תוכל להגיע לכולם, ואין לקפוץ בבת אחת, אלא לעשות תכנית איך להגיע לשמירת כל המצוות כולם, ובעזרת ה` תגיע לכך. אילו לא היה מנגנון הכחשה לא היה האדם בעל בחירה, כי האמת ברורה מידי, ולכן ה` ברא בך מנגנון הכחשה, וכדי להתגבר על כך מומלץ מאוד להגיע לדרך ה` ע" סמינר שייתן לך את הכוחות להתחזק בכל המצוות, ולא להתכחש לאמת. בברכה – בנימין שמואלי